Diego Maradona uppges ha opererats för hjärnblödning. Foto: Bildbyrån

Läkarbeskedet: Maradona klarade hjärnoperationen

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollslegendaren Maradonas hjärnoperation uppges ha gått bra.

– Diego klarade operationen mycket bra, säger läkaren Leopoldo Luque.

Diego Maradona fördes till ett sjukhus i La Plata i Argentina i måndags för blodbrist och vätskebrist. Han flyttades sedan till ett sjukhus i Buenos Aires och tidigt på tisdagen sade hans personlige läkare att tillståndet hade förbättrats.

Men senare under tisdagen upptäcktes blodansamlingen i hjärnan vid röntgen och man beslutade att operera.

Ingreppet, som innebar en risk på grund av Maradonas generella hälsotillstånd, varade i 80 minuter. Inför operationen hade läkaren Leopoldo Luque, som också var den som genomförde ingreppet, sagt att det var en rutinoperation.

– Nästa steg är observation, men det är kontrollerat. Sedan beror det på hur han återhämtar sig. Det är inte jättekomplicerat, men det är trots allt hjärnkirurgi, säger Luque.

Fyllde 60 år i fredags

Omkring 50 fans hade samlats utanför sjukhuset i Buenos Aires och när beskedet spreds att operationen hade gått bra firades det och de ropade ”Diego! Diego!”.

Argentinaren har tidigare drabbats av två hjärtinfarkter och han har även haft leverproblem.

Diego Maradona är numera tränare för argentinska Gimnasia y Esgrima. Han träffade spelarna på lagets träningsanläggning i samband med sin 60-årsdag i fredags, men ska ha haft stora problem att gå och stannade bara i en halvtimme.

KLIPP: Maradona tvingas till operation (3 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.