Läktarstängsel kollapsade – åskådare skadade

Uppdaterad
Publicerad

Ligue 1-matchen mellan Amiens och Lille har avbrutits. Detta efter att en sektion av läktarstängslet kollapsat.

Minst 20 personer skadades varav fyra av dem allvarligt, enligt nyhetsbyrån AP.

Matchen på Stade de la Licorne i Amiens i Frankrike avbröts efter en kvart, då ett stängsel gav vika under det att bortafansen firade 1-0-målet. Minst 20 Lille-supportrar skadades, varav fyra allvarligt. Enligt franska medier ska det handla om ben- och revbensskador, uppger TT.

Ett stort antal fans föll över varandra, ungefär 1,5 meter ned, in på kortsidan. Matchen bröts och de båda lagen gick in i omklädningsrummen medan medicinsk personal tog hand om skadade fans, skriver TT.

”500 personer kastade sig framåt”

Matchen kommer inte att spelas klart, uppger Amiens SC på klubbens officiella Twitterkonto.

Amiens president Bernard Joannin anklagar Lilles supportrar för läktarkollapsen, enligt TT.

”Polisen hade varnat oss att 200 väldigt arga ultras (Lilles supportrar) skulle komma hit. De var fler än 500 personer och de kastade sig framåt mot en barriär som var i perfekt skick”, säger han enligt L’Equipe.

Kritiserad arena

– I ljuset av det som hänt och med tanke på att uppemot 20 personer har skadats, varav tre allvarligt, har vi beslutat att inte återuppta matchen, sade Noel Mannino, delegat från franska ligan, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Stade de la Licorne är en av Frankrikes minsta arenor och byggdes 1999. Stadion får plats med 12.000 besökare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.