Mattias Johansson. Foto: Bildbyrån

Landslagsbacken förnekar festanklagelser

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollslandslagets högerback Mattias Johansson anklagas för bristande professionalism – något han starkt tillbakavisar.

– Sanningen kommer komma fram, säger Legia Warszawa-spelaren till Expressen.

Den polska storklubben Legia Warszawa är i fritt fall. I helgen blev det 1-4 mot Piast Gliwice – vilket var lagets fjärde raka förlust i ligan – och i den matchen var Mattias Johansson helt utanför truppen.

Efter förlusten fick tränaren Czesław Michniewicz lämna klubben.

Enligt uppgifter i polsk media är Johansson en av fyra spelare som på sistone visat bristande professionalism. Det ska vara en av de stora anledningarna till att Johansson petades av tränaren Michniewicz i helgens match och att mästarlaget Legia Warszawa huserar i botten av tabellen.

Johansson anklagas bland annat för att ha arrangerat en fest i ett hyrt hus efter Europa League-segern mot Leicester (1-0) i slutet av september.

”Jag är inte orolig alls”

I en intervju med Expressen förnekar Johansson anklagelserna.

– Jag vet inte var jag ska börja. Men det jag har att säga är att sanningen kommer komma fram. Det stämmer absolut inte.

Mattias Johansson, som har tillhört Legia Warszawa sedan i somras, känner ingen oro över anklagelserna.

– Jag har klubbpresidenten, sportchefen och mina lagkamrater bakom mig. Jag är inte orolig alls, säger han.

Johansson, som har åtta landskamper på sin meritlista, spelade från start i 1-2-förlusten i VM-kvalet mot Grekland i början av september.

SVT Sport har sökt tränaren via hans agentur men utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.