Washington med Julia Roddar i laget vann NWSL-finalen. Foto: Bildbyrån/TT

Landslagsspelaren mästare i USA

Julia Roddar kan titulera sig som NWSL-mästare.

Den svenska landslagsspelaren spelade när hennes Washington besegrade Chicago med 2–1 i finalen.

Stor hjälte blev amerikanska stjärnan Kelley O'Hara med sitt avgörande mål i förlängningen.

Inför säsongen lämnade Julia Roddar dåvarande Kopparbergs/Göteborg (numera BK Häcken) för Washington Spirit i NWSL. Och efter 2-1-segern mot OL Reign förra helgen hade 29-åringen och hennes nya lag nått hela vägen till final i den amerikanska ligan.

Chicago stod för motståndet och Roddar inledde på bänken – men byttes in till andra halvlek vid underläge 0–1.

I andra halvlek gick det bättre för Roddar och Washington. Laget skulle närma sig och i 67:e minuten satte Andi Sullivan kvitteringen från straffpunkten.

Matchen gick till förlängning och där klev 33-åriga Kelley O'Hara fram och nickade in segermålet. Titeln var Washingtons första i klubbens historia.

Men fler titlar kan det bli för Roddar. Inför finalen sade hon till SVT Sport att hon hoppas vara kvar nästa säsong.

– Jag trivs väldigt bra. Efter det här året känns det som att jag vill vara kvar ytterligare ett år, sade hon.

SE MER: Julia Roddars Washington klar för final i NWSL (15 november 2021)