Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
AIK:s Jordan Larsson efter sitt solomål mot Gif Sundsvall. Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Larsson visade vägen mot Sundsvall med ett solomål

Uppdaterad
Publicerad

Gif Sundsvall och målvakten Gustav Molin lyckades hålla tätt i en halvlek.

Sedan gick Jordan Larsson ut och visade vägen för sitt AIK med ett solomål.

– Det känns jätteskönt att jag får göra mitt första mål för AIK, säger Larsson till Discovery+.

AIK inledde trevande, men efter en kvart började de få ordning på anfallsspelet och Gustav Molin i Giffarnas mål fick verkligen göra skäl för sin lön när han avvärjde den ena bra målchansen efter den andra i den första halvleken. Framför allt så höll reflexräddningen när Joe Mendes var framme och styrde ett skott från Nicolas Stefanelli i samband med en hörna riktigt hög klass.

– Vi skapar lägena, det är bara det att bollen ska in, sa Jordan Larsson till Discovery+ i halvtid och sedan gick han ut och spräckte Molins nolla direkt i den andra halvleken.

Och målet var snyggt. Efter att ha fått bollen av Sebastian Larsson en bit in på egen planhalva tog han den hela vägen till Giffarnas straffområde och placerade in 1–0 bakom Molin.

– Det känns jätteskönt att jag får göra mitt första mål för AIK, det har funnits lägen innan där bollen inte har gått in, men det är fotboll, säger Larsson.

Efter målet ryckte Sundsvall upp sig och flyttade upp spelet lite. Det blev de dock inte ett dugg belönade för. I stället kunde AIK:s Nabil Bahoui sätta 2–0, som också blev matchens sista mål, i samband med en kontring i den 70:e minuten.

– Vår första seger i en bortamatch i år, det har varit mycket snack om våra bortamatcher så det är skönt att lägga det bakom oss. Sen kunde vi gjort lite fler mål, men vi vinner med 2–0 och jag tar det alla dagar i veckan, säger Bahoui till Discovery+.

Se höjdpunkter från allsvenskan på SVT Play!

Allsvenskan

GIF Sundsvall logo

GIF Sundsvall

0 - 2

AIK logo

AIK

NP3 Arena, Sundsvall
Publik: 5150
Domare: Andreas Ekberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.