Foto: TT

Lasse Vibe lämnar IFK Göteborg: ”Otroligt tungt”

Uppdaterad
Publicerad

Lasse Vibe återvände till IFK Göteborg inför säsongen. Men sejouren blir bara ettårig. I dag kom beskedet att han flyttar hem till Danmark.

– Det är ett familjärt beslut. Vi är från Danmark och vill bo där. Sen har det vuxit fram att det är bra att det livet börjar nu, säger han till SVT Sport.

Lasse Vibe blev under åren 2013-15 en mycket populär och framgångsrik spelare i IFK Göteborg. Framför allt var han framgångsrik säsongen 2014, då det blev hela 23 mål på 26 allsvenska matcher.

Förväntningarna var därför stora när han i våras återvände efter tre och ett halvt år i England och Kina.

Familjebeslut

Men nu står det klart att 32-åringen åter lämnar Sverige. Denna gång för att flytta hem till Danmark.

– Klubben har betytt väldigt mycket. Jag har träffat många trevliga människor och har fått en känsla för klubben och fansen och hur stor föreningen är. Det är också här jag vunnit min hittills enda titel (cupguldet 2015) och det var Blåvitt som gav mig chansen att spela i England. Det är den klubben som betytt mest för mig i min karriär, säger Vibe.

– Man förstår Lasse. Man får lägga sig platt och förstå saken. Familj är familj så klart. Sen finns det en sida som känner en viss tomhet, säger tränare Poya Asbaghi.

Vibes sista match med IFK Göteborg blir alltså mot Östersund på lördag. Totalt står Vibe noterad för 109 matcher och 55 mål för IFK Göteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.