Lazio-fansen till annorlunda attack mot domare Piero Giacomelli. Foto: Bildbyrån.

Lazio-fansens hämnd – röstade ner domarens kafé

Uppdaterad
Publicerad

Ciro Immobile blev utvisad. Då svarade Lazio-fansen med att gå in på Tripadvisor och recensera domare Piero Giacomellis café.

”Det hade varit en trevlig kväll, men allt förstördes av en person som är olämplig för jobbet”, skriver en supporter.

Efter en strålande inledning har Lazio halkat efter i den italienska tabelltoppen och senast föll man hemma mot Torino med 1-3.

I rampljuset stod domare Piero Giacomelli. Han visade ut Lazios anfallsstjärna Ciro Immobile – och kritiken haglade tätt.

Efter att ha vädrat sitt missnöje på Twitter bestämde sig Laziofansen för en annorlunda metod på den etablerade hemsidan Tripadvisor.

”En rejäl nota”

Där röstade man ner domarens café i Trieste, nordöstra Italien, och tog sig även tid att recensera detta Café Rossetti med kommentarer.

”Hur man förstår en kväll med inkompetens”, skriver en supporter i sin rubrik.

En annan skriver:

”Kocken bestämde sig för att skicka ut en måltid som var svår att svälja. Trots upprepade klagomål från mig och mina vänner, som var missnöjda med den ofullständiga maträtten, bestämde sig kocken för att skicka ut oss mitt under kvällen. Samtidigt tvingade han oss att betala en rejäl nota.”

Tripadvisor agerar

”Det hade varit en trevlig kväll, men allt förstördes av en person som är olämplig för jobbet”, skriver en annan supporter.

Tripadvisor har i sin tur agerat. Klickar man sig in på Café Rossetti är det för tillfället omöjligt att recensera den.

”På grund av en färsk händelse som uppmärksammats i medier och som orsakat en tillströmning av recensioner som inte beskriver förstahandsupplevelsen, har vi tillfälligt stängt av publicering av nya recensioner på denna. Om du har en upplevelse, som du vill dela med dig, gällande denna plats ber vi dig vänligen att återkomma inom kort. Vi ser fram emot att ta emot din recension!”

Lazio ligger femma i Serie A, åtta poäng bakom serieledande Inter, som dock har en match mer spelad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.