Segerskytten Sandro Tonali jublar med framspelaren Zlatan Ibrahimovic. Foto: Bildbyrån

Zlatan bakom blytung seger – Milan avgjorde i 92:a

Milan fick en mardrömsstart borta mot Lazio.

Men laget vände underläge till seger med 2-1 efter att Sandro Tonali avgjort i den 92:a minuten.

Zlatan Ibrahimovic byttes in i den 66:e minuten och passade till segermålet.

Det började inget vidare för gästerna på Olympiastadion i Rom. Lazio kom flygande ur startblocken och Ciro Immobile stötte in sitt 26:e mål för säsongen efter fint förarbete ute till höger från Sergej Milinković-Savić.

Målet blev det enda i första halvlek innan Milan kvitterade tidigt i andra. Rafael Leão sprang i djupled och stod för en fin mottagning innan han hittade in till Olivier Giroud som kastade sig fram och gjorde 1-1.

I den 66:e minuten byttes Zlatan Ibrahimovic in. I den 85:e varnades han för en bensax. Men när Milan öste på framåt i slutminuterna spelade svensken en avgörande roll och nickade fram bollen till Sandro Tonalis vinstmål.

Leder ligan före Inter

Lazio-fansen lär inte vara helt glada över inhopparen Adam Marusics ingripande vid målet. Montenegrinen backade långt, långt hemåt med bollen ute på vänsterkanten innan han tappade den till Ante Rebić som skickade in bollen i straffområdet, vilket ledde till Milans 2-1.

Milan toppar nu Serie A två poäng före ärkerivalen Inter, men med en match mer spelad. Inter spelar borta mot Bologna på onsdag kväll.