Curva Nord på olympiastadion i Rom. Foto: Bildbyrån.

Lazios supportrar i nytt blåsväder: ”Sommarens värsta skämt”

Uppdaterad
Publicerad

Lazios ultras-supportrar har skickat ut ett flygblad där de uppmanar kvinnor att hålla sig borta från den del av läktaren som kallas Curva Nord, något som retat upp stora delar av Fotbollsitalien.

Inför lördagens möte med Napoli syntes supportrar bärandes Lazio-tröjor dela ut flygblad som ska ha kommit från klubbens Ultra-supportrar. I flygbladet uppmanade man kvinnliga fans att hålla sig borta från deras ”heliga plats” – Curva Nord på olympiastadion i Rom.

Flygbladet var enligt Goal.com signerat ”Diabolik Pluto” en av gruppens ledare.

”Curva Nord är en helig plats för oss, en miljö med oskrivna regler som ska respekteras. De första raderna är kända som skyttegravar. I skyttegravarna tillåter vi inte kvinnor, fruar eller flickvänner, de får ställa sig på den tionde raden och bakåt.”

Lazio har tagit starkt avstånd från flygbladet och nu tar även det italienska fotbollsförbundet, genom Roberto Fabbicini, ställning mot ultras-supportrarnas tilltag.

”Det var sommarens värsta skämt”, säger han till Radio Anch’io Sport enligt Football Italia.

Detta är inte första gången som dessa ultras-supportrar hamnat i blåsväder. Säsongen 2017/18 bötfälldes Lazio för att samma supportrar satt upp antisemitiska klistermärken föreställande Anne Frank iförd Roma-tröja på olympiastadion, som de båda klubbarna delar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.