Kasper Schmeichel med trofén. Foto: Bildbyrån

Leicester vann Community Shield

Uppdaterad
Publicerad

Den engelska fotbollssäsongen är igång.

Leicester City vann Community Shield över Manchester City.

Tidigare City-spelaren Kelechi Iheanacho blev kvällens stora hjälte efter sitt sena avgörande på straff.

Som brukligt inleddes den engelska fotbollssäsongen med avgörandet i Community Shield. På lördagskvällen var det återigen dags.

FA-cupens vinnare Leicester City ställdes mot Premier League-mästaren Manchester City.

Leicester öppnade bäst och var också närmast att få målskyttet att lossna när Jamie Vardy fick ett jätteläge från nära håll precis innan halvtid, men Citymålvakten Zack Steffen styrde bollen i stolpen.

I den andra halvleken växlade City upp och drygt 20 minuter in var det dags för rekordvärvningen Jack Grealish att bytas in till stort jubel från sina nya supportrar.

Men efter drygt 80 minuter gick det fortfarande inte att skilja lagen åt.

Kort därpå fick dock den tidigare Manchester City-spelaren Kelechi Iheanacho chansen för Leicester från straffpunkten och förvaltade den på bästa sätt. Zack Steffen gick åt rätt håll och var på bollen, men straffen var såpass bra slagen att den letade sig in i nät ändå.

Ett mål som blev matchavgörande och Leicester säkrar därmed den första titeln under den engelska fotbollssäsongen.

I samband med en Leicesterhörna tidigt i den andra halvleken tog sig en Leicestersupporter ned till planen och tog en selfie med Leicesters James

Maddison. Supporten leddes kort därpå bort från läktaren och togs omhand av säkerhetspersonal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.