Erling Haaland och Emil Forsberg. Foto: Bildbyrån

City tappade ledning mot Forsbergs Leipzig

Förlust, förlust, förlust.

Och nu kryss.

De engelska lagen har ett prekärt läge inför returerna i Champions League.

På bortaplan tappade Manchester City 1–0-ledning mot Emil Forsbergs Leipzig i det första åttondelsmötet. Yttern Riyad Mahrez ordnade övertaget efter en knapp halvtimmes spel, men fyra minuter efter att den svenske landslagsmannen bytts ut så kvitterade Bundesliga-klubben via mittbacken Josko Gvardiol.

– Vi var för passiva och vi gav dem för mycket boll i första halvlek. Det viktiga är att ha mod, och det gjorde vi mycket bättre i andra halvlek. Det var viktigt att visa att vi är ett bra fotbollslag och det lever inför returen, säger Emil Forsberg i C Mores sändning.

Kroatens andra mål i Champions League, det blev också matchens sista. Och Erling Braut Haaland lämnade arenan mållös – för andra matchen i rad. Vilket i Haaland-mått mätt sticker ut, eftersom han har noterats för 26 ligamål på 23 matcher.

1–1 mellan Leipzig och Manchester City efter halva åttondelsfinalen. Ett oavgjort resultat som gör att de fyra Premier League-lagen lämnade slutspelets öppningsmöte utan seger. Tottenham förlorade med 0–1 borta mot Milan, samma resultat för Chelsea borta mot Dortmund och Liverpool föll ihop på Anfield – 2–5 mot Real Madrid.

Returerna i åttondelsfinalerna avgörs i mitten av mars.