Lennartsson pressad av SVT:s Lindeborg: ”För dåligt!”

4 objekt

Det är tio år sedan IFK Göteborg senast vann ett SM-guld i fotboll och förra året blev laget ”bara” fyra - hela 16 poäng efter Malmö FF.
Till årets säsong kommer man från färska nedskärningar och med en forward kort.

Situationen för IFK Göteborg är inte optimal med den allsvenska premiären runt hörnet. Ekonomin är dålig, nedskärningarna är stora på kostnadssidan och truppen är inte komplett.

– Vi har en vakant forwardsplats till exempel och vi har tvingats skära ner 11 miljoner på personalsidan i år jämfört med i fjol, påpekar Lennartsson.

Trots fjolårets fjärdeplats ser Lennartsson tillbaka positivt på året som gick.

– Många tyckte det var ett misslyckande men inte jag, vi sålde spelare för netto 30 miljoner och var nära att kvalificera oss till gruppspelet i Europa League, säger han.

Lennartsson tror på Häcken

Det är nu tredje året som Jörgen Lennartsson är lagets tränare. Men det är ett annat Göteborgslag som Lennartsson tror kan bli en guldkandidat i årets allsvenska.

– Häcken har ett mycket bra lag och kommer att konkurrera om guldet i år, säger han.

En enda gång har Häcken placerat sig bättre i Allsvenskan än ”storebror” IFK Göteborg. Det var det året som Elfsborg vann SM-guldet med just Lennartsson som tränare – år 2012.

– Häcken har en bra ekonomi och en stor konkurrens i alla lagdelarna, menar Lennartsson.

Rikt Häcken

Båda Göteborgslagen är utslagna i Svenska Cupen. IFK Göteborg förlorade kvartsfinalen mot Norrköping och Häcken föll i sin kvart – trots hemmaplansfördel mot Östersund.

Häcken har förstärkt sin spelartrupp och bytt tränare. Mikael Stahre, som fick sparken från IFK Göteborg efter säsongen 2014, har tagit över Hisinge-klubben efter Peter Gerhardsson.

Samtidigt som IFK Göteborg sanerar sin dåliga ekonomi redovisar Häcken ett eget kapital på cirka 60 miljoner kronor.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.