Oscar Lewicki förlänger med Malmö FF. Foto: Bildbyrån

Lewicki förlänger med MFF

Uppdaterad
Publicerad

Det har pratats om utlandsäventyr för Oscar Lewicki. Nu står det klart att den landslagsaktuella mittfältaren förlänger sitt kontrakt med de svenska mästarna till säsongen 2020.

– Jag är otroligt stolt och glad. Jag förväntar mig att vi ska ta guld varje år och ta oss ut i Europa. För så bra är vi, säger Lewicki.

– Jag är otroligt stolt och glad över att ha skrivit på för ytterligare tre år med klubben i mitt hjärta. Jag har haft tre fantastiska år här och känner hur klubben växer och hela tiden strävar efter att bli bättre, detta säger Lewicki till klubbens hemsida.

”Vi är väldigt glada”

Kontraktet med Oscar Lewicki gick ut vid midnatt när 2017 blev 2018. Men bara 14 timmar in på det nya året, presenterar nu MFF en förlängning med den viktige mittfältaren. Malmös sportchef Daniel Andersson är förstås nöjd att kunna meddela fansen detta besked.

– Vi är väldigt glada över att ha förlängt med Oscar till 2020. Han har varit en starkt bidragande till föreningens framgångar de senaste tre åren. Både på och utanför planen. Han är ett föredöme, framförallt för våra yngre spelare. Han visar hur man ska ta hand om sig själv, hur man förbereder sig inför en match och hur man ska genomföra en match. Han är en ledare och en pådrivare som visar vägen på planen, säger Andersson.

Förväntar sig guld

Lewicki avslutar med att meddela att han nu siktar mot nya guld:

– Jag förväntar mig att vi ska ta guld varje år och ta oss ut i Europa. För så bra är vi.

Nästa besked: Berget lämnar

Klockan 18.15 kom sedan nästa MFF-besked: Norrmannen, Jon Inge Berget lämnar klubben.

– Han har varit starkt bidragande till våra framgångar i både Allsvenskan och Europa. Det man kommer att minnas starkast är hans enorma arbetsinsats och vilja ute på plan. Han är en spelare som visat rätt inställning i alla lägen, säger sportchef Andersson till hemsidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.