Foto: Bildbyrån

Lillasyster Chawingas debut dröjer

Uppdaterad
Publicerad

Tabitha Chawinga är damallsvenskans överlägsna skyttedrottning. Nu har Kvarnsveden värvat även lillasyster Temwa Chawinga, 16, men debuten dröjer eftersom Chawinga är kvar i Malawi.

– Det dröjer nog några veckor till innan hon kommer, säger Kvarnsvedens tränare Jonas Björkgren till SVT Sport.

Anledningen till att forwardsstjärnan Tabithas lillasyster inte kunnat ansluta till Borlänge än beror på papperstrassel.

– Det är lite strul med pappersarbetet hemma i Malawi. Vi trodde det skulle lösa sig med hjälp av norska ambassaden men hon var tvungen att åka till Harare (Zimbabwes huvudstad) för att få ordning på alla handlingar. Så det dröjer nog några veckor till innan hon kommer. Men när hon väl dyker upp är hon spelklar direkt, säger Kvarnsvedens tränare Jonas Björkgren till SVT Sport.    

Lillasyster Temwa Chawinga är ”ett oskrivet kort” enligt tränare Björkegren men med systerns enorma kvalitéer kommer ändå förväntningar. SVT:s expert Frida Östberg rankade henne som höstens hetaste nyförvärv, före etablerade stjärnor som Caroline Seger och Kosovare Asllani.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.