Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lina Hurtig. Foto: Bildbyrån

Lina Hurtig: ”EM en stor besvikelse – mycket som inte föll på plats”

Uppdaterad
Publicerad

Uttåg i semifinal och skralt med speltid.

Det är en besviken Lina Hurtig som ser tillbaka på sommarens EM-slutspel.

– Det var mycket som inte föll på plats det här mästerskapet.

Det har gått snart fyra veckor sedan Sveriges uttåg ur EM efter 0-4 mot England i semifinalen. När SVT Sport träffade landslagsanfallaren Lina Hurtig i samband med övergången till Arsenal beskriver hon mästerskapet som en stor besvikelse.

– Om man ska jämföra tidigare mästerskap med det här så var det så klart en stor besvikelse, det kände vi allihopa. Vi fick inte riktigt till det som vi fått tidigare år och vi hade skador och lite sjukdomar som kom och störde. Jag vet inte om man ska skylla på det men det är klart att det påverkade oss, säger Hurtig till SVT Sport.

Efter gruppspelet drabbades Sverige av flera coronafall i truppen och trots att det är oklart var smittan kom i från så var SVT:s expert Daniel Nannskog kritisk till familjedagen som landslaget hade tidigare under mästerskapet.

”Kan inte göra mer än så”

Men Hurtig tar kritiken med ro.

– Jag tror inte att det var där det började, om jag säger så.

Hurtig hade kunnat bli en nyckelspelare för Sverige under EM men fick skralt med speltid. Efter mästerskapet var förbundskapten Peter Gerhardsson och assisterande förbundskapten Magnus Wikman självkritiska kring matchandet av 26-åringen och anser att de de inte fick ut maximalt av henne.

– Det är klart att jag alltid vill spela mer. Men sedan blev det inte så den här gången och jag ger alltid mitt bästa och försöker ge 100 procent när jag väl får spela. Jag kan inte göra mer än så.

Blickar framåt

Delar du deras åsikt, att de inte fick ut maximalt av dig?

– Nej, men det är svårt att säga. Jag tycker att det var mycket som inte föll på plats det här mästerskapet.

Nästa uppgift för Sverige blir sista VM-kvalmatchen som spelas mot Finland den 6 september. Sverige toppar gruppen och är redan klart för VM 2023 som spelas i Australien och Nya Zeeland.

– Vi får analysera och se på vad som kan förbättras helt klart. Ingen av oss är nöjda efter det här mästerskapet så vi får blicka framåt mot VM-kvalet och sedan VM, säger Hurtig.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lina Hurtig om nya klubben: ”Fantastiskt”. Foto: SVT/Arsenal

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.