Lina Hurtig närmar sig spel efter knäskadan. Foto: Bildbyrån

Lina Hurtig på väg tillbaka – kan spela redan i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Lina Hurtig missade Linköpings damallsvenska premiär mot Växjö på grund av en knäskada.

Men redan till helgens match kan landslagsspelaren vara tillbaka.

– Det är inte helt uteslutet att det kan bli ett inhopp, säger Linköpings tränare och sportchef Olof Unogård till SVT Sport.

Två veckor innan premiären skadade sig Lina Hurtig på en träning. Hon ådrog sig en knäskada efter att hon slog ihop med en medspelare. Då var det oklart hur länge Hurtig skulle vara borta, och hon missade premiären.

Men Lina Hurtig har gjort framsteg i sin rehab och redan till söndagens bortamatch mot Vittsjö kan hon vara tillbaka.

– Det är inte helt uteslutet att det kan bli ett inhopp redan till helgen, men det troliga är att vi siktar in oss på Djurgården hemma den 11 juli, säger Linköpings tränare och sportchef Olof Unogård till SVT Sport och fortsätter:

– Det är lite dag till dag för Hurtig. Vi får se hur det utvecklar sig de kommande dagarna.

Unogård säger att Hurtigs knäskada rehabiliterats snabbare än förväntat.

– Den här typen av skador tar egentligen sex till åtta veckor, men så långt tid har det definitivt inte tagit, säger Unogård.

Låg bakom allt

Förutom Hurtig är även Synne Skinnes Hansen på väg tillbaka.

Utan de båda spelarna fick Linköping ändå en bra start på damallsvenskan då Växjö besegrades med 3–0 där nyförvärvet Ebere Orji gjorde två mål.

– Hon (Ebere Orji) låg bakom allt framåt.  Vi är jättenöjda, och framförallt med första halvlek. Sedan är andra halvlek ganska svag men kontrollerad och värmen tog ut sin rätt.

Klipp: Linköping vann premiären mot Växjö

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.