Hedvig Lindahl tycker inte att Hope Solo borde straffats så hårt. Foto: Bildbyrån

Lindahl: Fel att Solo stängdes av

Uppdaterad
Publicerad

Nej, Hedvig Lindahl tog inte illa upp för att USA:s Hope Solo kallat svenskarna för fegisar efter OS-kvartsfinalen i fotboll. En avstängning var ett för hårt straff, tycker den svenska landslagsmålvakten.

– Jag kan förstå att man säger något i stunden. Att bli avstängd för att ha sagt ”cowards” tycker jag är fel, det var nog mer att hon hade samlat på sig grejer, säger Lindahl under en längre intervju med Expressen.

Lindhal har även tidigare stöttat Solo. När den amerikanske målvaktens man körde rattfull, vilket ledde till att Solo stängdes av en tid, skrev Lindahl ett inlägg på Facebook: ”Hope, I hope you are all right”.

– Folk är så jävla snabba på att hata och eftersom jag själv har fått känna på hatet och då önskat att någon hade stöttat mig, önskade jag henne att hon skulle ta sig igenom skiten.

Lindahl berättar också för Expressen om en tuff tid i landslaget, som började efter att Sverige förlorat mot Japan i VM-semifinalen 2011.

– Från att inte bli sedd överhuvudtaget som damfotbollspelare skulle alla hata mig och vräka ur sig saker. Det blev en häxjakt. Jag kunde inte göra något som var rätt. Jag tog det personligt, blev osäker och började att spela dåligt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.