Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Lindahl: ”Jag har pratat om att sluta sedan 2009”

Uppdaterad
Publicerad

Efter sju år utomlands är Hedvig Lindahl nu tillbaka i svensk klubbfotboll. I går gjorde hon sin första träning med det nya laget Djurgården. Om det här kontraktet blir 39-åringens sista vet hon inte.

– Jag har pratat om att jag kanske ska sluta snart sedan 2009 så jag kan inte fortsätta prata om det, säger hon till SVT Sport.

2015 lämnade Hedvig Lindahl Kristianstad och Sverige för spel i Chelsea. Sju år senare är hon nu tillbaka, men den här gången i Djurgården.

– Snacka om att jag är veteran i det här laget. Jag hoppas att jag kan hjälpa till att leda på vissa sätt. Jag är av den tron att alla kan leda på något sätt, men det är givetvis så att all erfarenhet jag har fått med mig borde kunna hjälpa till.

Målvaktsveteranen har kontrakt även över nästa säsong. Men om det är slutet vill hon inte spekulera i.

Vore kul med SM-guld

– Jag vet inte. Det får du nog fråga Jean (Balawo, sportchef). Om de är nöjda med min insats och skulle vilja förlänga med en då 40-årig målvakt. Jag har pratat om att jag kanske ska sluta snart sedan 2009 så jag kan inte fortsätta prata om det. Det blir som det blir helt enkelt.

Lindahl har ett välfyllt prisskåp med bland annat flera mästerskapsmedaljer. Men något som fortfarande saknas är ett SM-guld.

– Det hade varit jättekul såklart, men det är en tuff liga att vinna. Det vet jag eftersom jag har testat många gånger och aldrig lyckats. Men man ska aldrig säga aldrig. Kan vi klättra i tabellen och fortsätta på den här inslagna vägen så kommer det väl komma någon gång framöver. Frågan är om jag är med eller inte. Vem vet?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.