Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hedvig Lindahl fick äntligen sin första seger i Djurgården. Foto: Bildbyrån

Lindahls jobbiga tid inför derbyt: ”Varit jobbigt”

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården vann med 4–2 över AIK i söndagens derby, Hedvig Lindahl räddade en straff.

Men Lindahls första tid i Djurgården har varit tuff, efter en rad händelser, som lett till kritik från egna supportrarna.

– Det har varit jobbigt. Jättejobbigt, säger hon till Sportbladet.

Djurgården slog AIK i derbyt på söndagen. Hedvig Lindahl bidrog starkt med en duibbelräddning på en straff. Dif vann till slut med 4–2.

– Jag var rätt så arg för att jag inte fick en frispark på första målet, på ren ilska var jag riktigt fokuserad, hade de gjort 3–2 hade det blivit lite darr, säger hon till Viaplay.

Lindahl om svåra tiden: ”Dålig tajming”

Inför ett derby mot Hammarby gick  Lindahl ut och hyllade Hammarbys publikarbete. Efter matchen signerade hon en Hammarbysupporters landslagströja. I ett annat derby mot BP skrek hon: ”Kan man inte få hålla nollan i det här jävla laget?”. Det har lett till kritik från de egna supportrarna.

Efter segern mot AIK var det en tårögd Lindahl som mötte pressen, hon kommenterade tiden som varit.

– Det har varit jobbigt. Jättejobbigt. Det var känslosamt i andra halvlek eftersom det här var ett derby igen och det var så allt startade. Jag förstår att jag har ett ansvar i det hela med dålig tajming med att säga saker om rivaler. Det har man lärt sig. Det eskalerade lite där, säger hon till Sportbladet.

Hånades med banderoll

Under matchen mot AIK hånades hon av sina egna fans med en banderoll med texten: ”Vi är oönskade ’gäng’ i Lindahls liga – Hedvig du får oss aldrig att tiga”. Det efter att hon på sociala medier skrivit om att hon fått en tuff insikt i hur det fungerar inom supporterkultur.

Nu blickar Lindahl framåt.

– Nu har klubben och jag vänt blad. Nu är vi på samma spår. Vi har lärt oss den tuffa vägen och det kunde inte bli värre än det var. Ni börjar vi med en derbyvinst och bygger vidare därifrån med de här härliga supportrarna som var här i dag, säger Lindahl.

SE ÄVEN: Johannesson: ”Damallsvenskan kanske inte motiverar henne”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Bildbyån

OBOS Damallsvenskan

Djurgårdens IF FF logo

Djurgårdens IF FF

4 - 2

AIK logo

AIK

Stockholms Stadion, Stockholm
Publik: 1202
Domare: Sofie Borck Janeheim

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.