Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson presterade. Foto: Bildbyrån.

Lindahl och Eriksson bärande i Chelsea-seger

Fem svenska landslagsspelare på fotbollsplanen – två av dem fick jubla.

Chelseas målvakt Hedvig Lindahl höll nollan och vänsterförsvararen Magdalena Eriksson assisterade till 2–0 när Montpellier bortabesegrades i den första Champions League-kvartsfinalen.

För ett par veckor sedan togs Chelseas och svenska landslagets förstemålvakt Hedvig Lindahl ut i Internationella fotbollsförbundets Fifas världselva.

I onsdagskvällens första Champions League-kvartsfinal borta mot Montpellier så höll Lindahl nollan och hjälpte Chelsea till en viktig 2–0-seger i Frankrike inför returen i London om en vecka.

Sydkoreanska landslagsmittfältaren Ji So-Yun gjorde matchens första mål i den 49:e minuten innan svenska landslagsförsvararen Magdalena Eriksson – med sin känsliga vänsterfot – slog hörnan som inbytte Erin Cuthbert tryckte dit till slutresultatet 2–0 i 77:e.

Svenska mittbackskaptenen Linda Sembrant och anfallaren Sofia Jakobsson spelade hela matchen för den franska ligatrean Montpellier. Anfallaren Stina Blackstenius, som haft skadeproblem sedan landslagsturneringen Algarve cup, byttes in i den 64:e minuten.

Chelseas svenska succéförvärv Jonna Andersson, även hon ytterförsvarare i landslaget, hindras från vidare CL-spel den här säsongen då hon redan representerat Linköping.