Foto: Bildbyrån

Lindahl tveksam till landslaget: ”Känner mig lite som en stoppkloss”

Uppdaterad
Publicerad

Hedvig Lindahl har skrivit ett tvåårskontrakt med Atlético Madrid.

Men att landslagskarriären fortsätter lika länge är långt ifrån självklart.

– Det är andra som tar för sig och lite grann känner jag att jag blir som en stoppkloss, säger Hedvig Lindahl till SVT Sport.

I tisdags blev det klart att Hedvig Lindahl flyttar till Spanien och Atlético Madrid. 37-åringen har skrivit ett tvåårskontrakt med klubben som har höga ambitioner och på sikt vill utmana de främsta lagen.

Lindahls kontrakt löper ut 2022 och sträcker sig över både OS 2021 och EM 2022 – men det garanterar inte att den svenska målvakten representerar Sverige i mästerskapen.

Damlandslaget i fotboll

– Jag känner att det har hänt så mycket. Det är en generationsväxling där det är andra som tar för sig och lite grann känner jag att jag blir som en stoppkloss, säger Hedvig Lindahl till SVT Sport.

– Samtidigt har jag pratat med en del spelare som säger att de gärna har kvar mig och att jag är viktig för landslaget. Är det mest positivt att jag är kvar i landslaget kanske jag är kvar men det är inte lika självklart för mig längre.

Ytterligare en anledning är att Lindahl vill ha tid över till familjen.

Stänger definitivt dörren till VM 2023

– Nu kommer jag bo ännu längre bort från Sverige, det blir längre resor och jag gillar inte att vara borta från familjen så mycket. Det blir mer att flyga och det gillar jag inte heller. Det finns mycket som gör att jag känner ”är det värt det?”.

– Jag känner att ska man fortsätta satsa i landslaget ska man göra det 100 procent och bidra på alla sätt. Jag vill inte vara bitter över att jag heller umgåtts med mina barn.

Den svenska målvakten, som både spelat i Chelsea och Wolfsburg, stänger definitivt dörren till VM-spel 2023. Men hon har däremot inte fattat något beslut kring landslagssatsningen de kommande två åren.

– Förhoppningsvis får spelet på planen avgöra om jag är bra nog och blir uttagen och sedan är det ett beslut som jag och familjen får ta sen.

Drömmen om Hedvig Lindahl i framför allt OS 2021 lever således.

– OS har jag sagt att jag spelar, så då får jag väl stå mitt kast. OS är en fantastisk upplevelse och jag tror vi har en bra chans där. Jag låter det vara osagt, men förhoppningsvis är jag med i OS.

KLIPP: Lindahl klar för Atletico Madrid (7 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet