Victor Nilsson Lindelöf. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lindelöf nära mål i debuten – ”Kändes bra”

Uppdaterad
Publicerad

Victor Nilsson Lindelöf har gjort sin debut i Manchester United-tröjan.

Mittbacken spelade 45 minuter i nattens 5-2-seger mot Los Angeles Galaxy.

Lindelöf – med nummer 2 på ryggen – fick hoppa in efter halvtid med United i 3-0-ledning efter bland annat dubbla fullträffar av Marcus Rashford.

20 minuter in i debuten fick han också ett gyllene läge att göra mål när en hörnspark damp ner till svensken helt fri i Los Angeles straffområde. Men Lindelöf fick för mycket fot under bollen och avslutet strök över ribban.

– Det kändes bra att göra min första match för den här stora klubben men det är långt kvar tills man är helt hundra, säger Nilsson Lindelöf till Radiosporten.

Bredvid mittbackskollegan Eric Bailly fick svensken i stället se Henrikh Mkhitaryan utöka till 4-0 och Anthony Martial till 5-0.

Giovanni dos Santos reducerade till både 1-5 och 2-5. Och vid det första målet vände han bort Lindelöf i straffområdet innan han placerade in bollen i nätmaskorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.