Linköpings FC byter tränare efter SM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Svenska mästaren Linköpings FC tog hem sitt andra raka SM-guld nyligen och är kvar i Champions League. Trots det lämnar tränaren Kim Björkegren klubben.
– Kim har levererat ett mycket bra resultat tillsammans med övriga ledare och spelare och det är alltid tråkigt när tränare lämnar, men det är en del av elitidrottens vardag, säger klubbens ordförande Christer Mård till klubbens hemsida.

– Jag känner stolthet över det vi åstadkommit tillsammans under säsongen och hur vi presterat med tanke på alla förändringar som skedde inom klubben inför och under innevarande säsong. Vi har vunnit SM-guldet med hela nio poängs marginal och tagit oss till kvartsfinal i Champions League. Trots dessa framgångar väljer jag att söka mig vidare, säger Kim Björkegren till SVT Nyheter Öst.

– Det har varit en längre process som har handlat om det sportsliga upplägget ska se ut framöver. Där stod vi så långt ifrån varandra att vi kände att det var bäst att gå skilda vägar.

Vad var det ni inte kom överens om?

– Jag vill inte gå in på det, men det var många små saker som till slut gjorde att vi kom fram till att vi bryter kontraktet och att jag lämnar klubben.

Hur känns det nu?

– Både och. Det har varit ett fantastiskt år med sportsliga framgångar, men främst har jag haft en underbar vardag tillsamman med alla fantastiska människor som finns i klubben, så det är vemodigt i det avseendet. Men nu ser jag framåt och funderar på vad nästa utmaning ska bli, säger Kim Björkegren.

Guldtränaren bekräftar för SVT att han siktar på en framtid utomlands och att det finns erbjudanden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer