Göteborg är svenska mästare – för första gången.

Efter en imponerande uppvisning mot Linköping.

Där de vann med hela 7–0.

– Vi spelar helt fantastiskt, säger Rebecka Blomqvist till SVT Sport.

Göteborg FC kan för första gången någonsin titulera sig svenska mästare. En seger krävdes borta mot Linköping – och det var aldrig något snack om saken.

De satte högsta fart från början och Linköping hade problem att ta sig igenom den höga pressen. Efter elva minuter höll sig lagets skyttedrottning, Pauline Hammarlund, sig framme och gjorde 1–0.

Efter 30 minuters spel bröt Filippa Angeldahl bollen på offensiv planhalva och efter fint samarbete med Rebecka Blomqvist kunde hon sätta 2–0. Ett resultat som stod sig efter 45 minuter.

Full fart från start till mål

Göteborg slog inte av på takten i andra halvlek. I den 50:e minuten gjorde Vilde Böe Risa sitt första mål för kvällen. Sju minuter senare kom det andra, 4–0, och en lättnad hos Göteborgsspelarna.

Men det slutade inte där.

– Vi spelar helt fantastiskt, vilken match, säger Rebecka Blomqvist till SVT Sport.

I den 59:e minuten gjorde Natalia Kuikka 5–0. Sedan rann det iväg. 6–0 kom genom inhoppande Emma Koivisto och Stina Blackstenius gjorde sedan 7–0 med tio minuter kvar.

Blackstenius, som startade matchen på bänken, var den som fick fastställa slutresultatet mot sin gamla klubb.

Ett historiskt guld för Göteborg som dessutom tog sin största seger för säsgongen.

– Det är ett härligt gäng och vi har visat i år vilken fotboll vi kan prestera, säger Blomqvist.