Pernille Harder Foto: Bildbyrån

Linköping har inte gett upp guldstriden

Tre mål i första halvlek när Linköping övertygade mot Göteborg och Pernille Moosegaard Harder gjorde hattrick då Linköping vann med 4–0.

Då den nittonde spelomgången avslutades tog Linköping en viktig seger och är nu bara tre poäng efter serieledaren Eskilstuna. Det mesta gick Linköpings väg i den första halvleken.

Redan i den tredje matchminuten gjorde Stina Blackstenius 1-0 efter ett misslyckat ingripande av Göteborgs målvakt. 2-0 kom efter 29 minuter genom ett fint samspel mellan samme Blacksteinus och Pernille Harder, som satte sitt 13:e mål för säsongen. Göteborgsförsvaret hade det tungt denna kväll och Harder kunde strax innan halvtidsvilan göra sitt 14:e mål för säsongen då Linköping gjorde 3-0.

Det blev tillslut ett hattrick för den danska anfallaren. Ytterligare en målvaktstabbe av Fanny Lund i Göteborgsmålet bäddade för slutresultatet 4-0. Lund tappade in bollen mellan fötter på ett inte alltför hårt skott av Pernille Harder.

Det kunde blivit fler mål för Linköping, men Lund spelade upp sig och stod för ett par fina räddningar i slutet av matchen.