Linköpings Lina Hurtig har gjort 0-2 under kvällens match i damallsvenskan mellan Göteborg FC och Linköpings FC på Valhalla IP. Foto: TT.

Linköping satte press på Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Linköping vann i Göteborg med 2-0 och ser till att få i alla fall tillfällig lucka på Rosengård i toppen. Lagen möts nästa helg i Malmö.

– Det här behövde vi. Jag var så himla sur efter matchen senast mot Rosengård (i cupfinalen), jag hatar att förlora, säger Kosovare Asllani, planens bästa spelare, till Corren. 

I den 92:a minuten gick bollen fram till Lina Hurtig som anmärkningsvärt ren klippte till direkt strax utanför straffområdet och fick se 2-0 distinkt sitta högt i målet.     

Fint anfall bakom 1-0             

Efter en kvart tog Linköping ledningen efter snabbt spel där man rullade upp Göteborgsförsvaret. Kristine Minde var sist på bollen i det flygande anfallet.

Linköping kunde även fått med sig en straff när Marija Banusic drogs ner vid en löpning i djupet i straffområdet efter en dryg timme.    

Ett orosmoln mitt i segerglädjen var nyckelspelaren Claudia Netos skada. Den portugisiska landslagstjärnan tvingades utgå efter dryga halvtimman i första halvlek med bandagerat knä.      

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.