Linköping vann utan att övertyga

Uppdaterad
Publicerad

Regerande svenska mästaren Linköping vann dagens premiär med minsta möjliga marginal. Nyförvärvet Natasha Dowie gjorde matchens enda mål när mästaren besegrade nykomlingen Växjö.

Linköping började bäst och hade de hetaste chanserna i första halvlek. Natasha Dowie borde ha gett hemmalaget ledningen redan i den fjärde minuten då hon kom helt ren med målvakten. Avslutet dock rätt på Katie Fraine.

Det dröjde nästan en halvtimme innan Linköping lyckades ta tillvara på en av sina chanser. Natasha Dowie snurrade runt i straffområdet och lyfte in 1-0.

– Vi borde ha gjort fler mål, vi är inte tillräckligt noga i våra avslut, säger Linköpings Marija Banusic till SVT Sport i paus. 

Växjö ytterst nära kvittering

Linköping fortsatte att ha övertaget i andra halvlek men fortsatte även med att inte ta tillvara på målchanserna. Marija Banusic hade ett bra skott från distans och även Nicoline Sörensen hade sina chanser.

1-0 stod sig och med tre minuter kvar av ordinarie tid hade nykomlingen Växjö ett skott i ribban. Linköpingsseger till slut med 1-0 men utan att övertyga. 

– Vi tar ändå tre poäng det är det viktigaste och det tar vi med oss. Men det är klart att det finns en hel del saker att jobba med, säger Marcus Walfridson tränare i Linköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.