Uchenna Kanu (t.v) i VM 2019. Foto: Bildbyrån

Linköpings FC förstärker – två VM-spelare klara

Uppdaterad
Publicerad

De nigerianska landslagsspelarna Chinaza Uchendu och Uchenna Kanu, båda 22 år, har skrivit på för Linköpings FC i damallsvenskan.

– Med Chinaza och Uchenna får vi in två duktiga offensiva spelare som kompletterar och spetsar till vårt lag, vilket också ger truppen bättre balans och tålighet, säger Olof Unogård, sportchef i Linköpings FC i ett pressmeddelande.

Båda nyförvärven spelade VM för Nigeria 2019. Uchendu, född 1997, beskrivs som en passningsskicklig, teknisk och stark offensiv spelare.

– Jag gillar den svenska ligan som både har bra lag och spelare, och jag gillar Linköpings FCs sätt att spela, säger Chinaza Uchendu.

Ett steg högre upp i planen är det tänkt att Kanu ska husera och göra det hon är bästa på – att göra mål. 22-åringen gjorde tio fullträffar i Västafrikanska mästerskapen förra året och har öst mål för tidigare klubbar.

– Linköpings FC har en lång historia av framgångar och jag ser fram emot att kunna ta hem titlar och skapa mig ett namn på proffsnivå här, säger Uchenna Kanu.

KLIPP: Blackstenius lägger locket på om tvisten: ”Har valt att inte kommentera” (14 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.