Linus Hallenius två snabba mål sänkte BP

GIF Sundsvall övertygade och vann klart mot BP med 3-0. Sundsvall tog därmed sin tredje raka hemmaseger, vilket är lika många hemmasegrar som laget tog under hela fjolårssäsongen.

Sundsvall har haft en bra start på allsvenskan. Utöver nederlaget mot Hammarby senast inledde man med fem raka utan förlust.

Den fina formen fortsatte även mot BP i dag. Linus Hallenius två mål i första halvlek punkterade matchen och BP lyckades aldrig hota. Hallenius första mål kom på ett långt inkast som till slut hamnade hos en hungrig anfallare. Det andra kom bara fem minuter senare via ett väggspel med Romain Gall.

– Känns jävligt bra. Vi är väldigt nära där vi vill vara i alla delar. Vi dominerar och har stenkoll på dem, säger Hallenius till C More.

Tidigt i tredje kunde Sundsvall utöka till 3-0 efter att Peter Wilson hittade nät för första gången den här säsongen. Målet var ett elegant högerskott som placerade sig högt upp i det bortre hörnet.