Foto: Bildbyrån

Lionel Messi: ”Jättetufft att lämna vårt hem”

Uppdaterad
Publicerad

Lionel Messi, 34, hade tänkt skriva ett nytt kontrakt med Barcelona i somras, men så blev det inte. Istället blev det en flytt till Paris och PSG. Nu pratar argentinaren ut i France Football.

– Det var jättetufft. Att vi var tvungna att lämna vårt hem och att familjen var tvungen att bryta sina rutiner, säger han.

Lionel Messi berättar om hur han hela tiden trodde att han skulle fortsätta i Barcelona, där han hade spelat sedan han var tretton år.

– Jag trodde att allt som fattades var min underskrift på kontraktet. Men då jag kom till Barcelona (från semester) så berättade man att det inte längre var möjligt. Jag kunde inte stanna och var tvungen att hitta en annan klubb. Barca hade inte råd att förlänga mitt kontrakt, säger han.

Nu trivs argentinaren ändå bra i PSG. Att Neymar, som han spelade med i Barcelona, och landsmännen Leandro Paredes och Angel di Maria redan fanns i klubben har hjälpt honom.

– Det var en stor del av mitt beslut eftersom jag visste att jag kom till ett nytt land och var tvungen att börja på ny kula. Att veta att jag hade vänner i omklädningsrummet gjorde att jag trodde att det skulle bli enklare.

MER FOTBOLL: Messi är nu Sydamerikas främste målskytt (10 september 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.