Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

Klopp: ”Vi skapade historia på fel sätt”

Uppdaterad
Publicerad

Timmarna efter att Manchester United förlorat mot Tottenham med 1-6 kom nästa stjärnsmäll i Premier League. Regerande mästarlaget Liverpool förlorade borta mot Aston Villa med 2-7.

– Vi skapade historia på fel sätt, säger tränaren Jürgen Klopp.

Aston Villa-spelarna kom i våg efter våg och sköljde över ett tafatt Liverpool, som saknade målvakten Allison på grund av skada.

– Det är ofattbart. Jag är glad över att jag bidragit och att vi vann. Det var ett perfekt hattrick säger tremålsskytten Ollie Watkins, som kunde gjort ett par mål till, i Viaplays sändning. Han höll hårt i matchbollen som han tiggt sig till av domarteamet.

Efter slutsignalen applåderade Liverpools tränare Jürgen Klopp och gick fram till Aston Villas tränare Dean Smith, som nu har tre raka inledande segrar, och knoghälsade.

– Vem vill förlora med 2-7? För ett par år sedan talade vi om att skapa historia. Det här var historia men av fel sort, säger Klopp som fick garantera att det inte var en mardröm för BBC.

Klopp: ”Bara oss själva att skylla”

– Jag tror på det eftersom jag såg det. Så det är enkelt att tro på det eftersom jag var där. Det är oturligt att tre av målen kommer efter att bollen ändrar riktning men det är ingen tillfällighet eftersom det betyder att skotten inte täckts på rätt sätt. Det finns ingen att skylla på förutom oss själva, säger Klopp.

Liverpool spelade en jämn match mot Arsenal i veckan och inget tydde på kvällens genomklappning.

– Vi är väldigt besvikna och inget stämde. Det var några skott som ändrade riktning och förhoppningsvis förlorar vi inte med sådana siffror något mer. Det måste vi se till. Det var för stor skillnad på insatsen i kväll mot den mot Arsenal i veckan som var bra, säger Liverpools kapten Virgil van Dijk efter tangerat värsta smällen på 57 år. 1963 förlorade Liverpool mot Tottenham med just 2-7.

En bit kvar till bottenrekordet 1-9

”Det är första gången jag skriver 6-1,6-2 sedan Wimbledon” skrev BBC:s livereporter efter att kaptenen Jack Grealish skjutit 6-2 via Liverpools Fabinho, vilket ställde målvakten Adrian. Grealish visade sex fingrar i luften när han firade målet.

Liverpools tränare Jürgen Klopp log besvärat åt förnedringen. Aston Villas Ollie Watkins hann missa ett rent friläge, fick nöja sig med tre mål, innan Grealish slog till igen och fri satte 7-2 och kunde visa upp lika många fingrar.

Det var dock långt till klubbrekordet för värsta förlusten. 1954 förlorade Liverpool, då i andradivisionen, mot Birmingham med 1-9. Förra säsongen släppte Liverpool in 33 mål på 38 matcher. Förra säsongen tog det Liverpool 17 omgångar att släppa in sju mål.

Premier League

Aston Villa logo

Aston Villa

7 - 2

Liverpool logo

Liverpool

Villa Park, Birmingham
Publik: 0
Domare: Martin Atkinson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.