Jürgen Klopp var lycklig efter Caoimhin Kellehers debut i Liverpoolmålet. Foto: TT

Klopp rusade ut för att krama om målvakten efter gruppsegern

Uppdaterad
Publicerad

Caoimhin Kelleher fick en drömdebut för sitt Liverpool. I slutminuterna gjorde han en superräddning och säkrade 1-0-vinsten mot Ajax och segern i grupp D. För det belönades han med en bamsekram av tränaren Jürgen Klopp.

Strax efter att Ajax David Neres skjutit i stolpen tog Liverpool ledningen. Efter en knapp timmes spel slog Neco Williams ett inlägg från högerkanten som helt felbedömdes av Ajax-målvakten Andre Onana. Bollen gick över hela försvaret och bort till Curtis Jones som elegant vinklade in den med utsidan av högerfoten för 1-0.

– Det var en fin avslutning av Curtis Jones. Han chansade på att målvakten skulle missa bollen och fick till ett fint avslut, säger Liverpools kapten Jordan Henderson till BT Sport.

Det var första gången i Liverpools historia som två tonåringar låg bakom ett Champions League-mål, enligt BBC.

Händelserika slutminuter

Med tio minuter kvar kom Liverpool i ett snabbt onetouch-anfall med flera spelare inblandade och inbytte Roberto Firmino avslutade distinkt. Oana gjorde dock en reflexräddning och tippade bollen ut till hörna via stolpen.

I slutminuterna gjorde Liverpools målvakt Caoimhin Kelleher en superräddning på inbytte 37-årige Klaas-Jan Huntelaars kraftfulla nick från nära håll. Det blev en drömdebut för den 22-årige irländske målvakten.

När tränaren Jürgen Klopp galopperade in på planen efter matchen tog han sikte på Kelleher och gav honom leende en bamsekram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.