Amelie Oudea-Castera och Tom Werner. Foto: Bildbyrån

Liverpool-ordförande kräver ursäkt för ministerns kommentarer

Uppdaterad
Publicerad

Helgens Champions League-final mellan Liverpool och Real Madrid präglades av oroligheterna utanför plan.

Frankrikes idrottsminister uttalade sig igår och menade att oroligheterna berodde på Liverpool-supportrar som hade falska biljetter, samt att Liverpools hantering av de egna fansen låg bakom kaoset.

Nu kräver klubbens ordförande Tom Werner en ursäkt, rapporterar Reuters.

Frankrikes idrottsminister Amelie Oudea-Castera uttalade sig om scenerna som utspelade sig innan Champions League-finalen.

”Faktumet är att Real Madrid hade organiserat allting för sina fans, med bussar från flygplatsen. Allting från start till mål. Vilken var i skarp kontrast från vad Liverpool gjorde, att släppa fansen ”ut i det vilda” – vilket gjorde en stor skillnad”, sa Oudea-Castera enligt Reuters.

Även landets inrikesminister Gerald Darmanin sa att ”det hade varit en storskalig biljettförfalskning på industriell nivå”.

I ett brev till idrottsministern kallar Liverpools ordförande Tom Werner hennes kommentarer för ”oprofessionella, oaktsamma och respektlösa”, rapporterar Reuters.

Werner kritiserar också hur finalen var organiserad.

”Champions League-finalen ska vara en av de finaste tillställningarna i sportvärlden, men istället slutade det med en av de största säkerhetskollapserna på senare tid”.

Uefa har inlett en oberoende utredning kring händelserna på Stade de France och Oudea-Castera har sagt att en rapport ska komma inom tio dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.