Mo Salah gjorde Liverpools andra mål. Foto: Bildbyrån

Liverpools hjul rullar på – besegrade Chelsea

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool håller sig kvar i titelstriden. Trots att Chelsea gjorde allt för att upprepa bedriften av att sätta käppar i hjulet för hemmalaget, kunde Liverpool vinna med övertygande 2–0.

Mycket av snacket inför matchen handlade om Chelsea precis som 2014 skulle sätta käppar i hjulet på ett titeljagande Liverpool.

Då var det Steven Gerrard som halkade på en grästuva. Denna kväll höll sig samtliga Liverpoolspelare på benen. Och det skulle betala sig.

Två snabba mål

Chelsea startade avvaktande, med både Gonzalo Higuaín och Olivier Giroud på bänken. Liverpool pressade på och gästerna fick förlita sig på sina snabba omställningar som gjorde att man fick några hyssade chanser. Men det mesta handlade om Liverpool som dominerade den första halvleken.

Men det skulle dröja till den 51:a minuten innan Sadio Mané inledde målskyttet. Två minuter senare satt även 2–0 genom Mo Salah som dundrade in ett skott från en bit utanför straffområdet.

Tabelläget oförändrat

Eden Hazard, som styrt det mesta av Chelseas offensiv, var närmast att reducera men hans skott i den 59:e minuten träffade stolpen.

Manchester City vann sin match mot Crystal Palace efter två mål från Raheem Sterling. Därmed är läget i tabelltoppen fortfarande oförändrat.

Premier League

Liverpool logo

Liverpool

2 - 0

Chelsea logo

Chelsea

Anfield, Liverpool
Publik: 53279
Domare: Michael Oliver

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.