Jordan Henderson säkrade segern för Liverpool. Foto: Bildbyrån

Reste sig efter kvicka vändningen

Uppdaterad
Publicerad

1-0 till 1-2 på 110 sekunder.

Ändå lyckades Liverpool vinna mot Milan i Champions League.

Milans första Champions League-match på sju år var dramatisk. Borta mot Liverpool förlorade de svartröda, som saknade Zlatan Ibrahimovic, med 2–3.

Ett självmål gav 1–0 till Liverpool, som fick straffläge att utöka till 2–0. Men efter 18 raka lyckade straffar, så missade Mohamed Salah när Mike Maignan slängde sig åt rätt håll. Och efter det vände Milan.

På 110 sekunder ordnade Ante Rebic först en kvittering, och trots att vänsterbacken Andy Robertson slängde sig tappert för att täcka skott så hamnade returen hos Brahim Diaz som fick öppet mål till 2–1.

Ledning för Serie A-klubben efter första halvlek, och i öppningen av andra petade Simon Kjaer in 3–1 i en hörnsituation. Men målet dömdes bort för offside.

Och i stället kom Liverpool ikapp. Divock Origi chippade fram till Mohamed Salah som stötte in kvitteringen. Sedan, efter dryga timmens spel, tryckte lagkapten Jordan Henderson in segermålet som förlöste ett vilt jubel på Anfields läktare. Han tog hand om en studsande boll och satte 3–2 på halvvolley.

– Det var skönt att få komma med i målprotokollet,  sa Henderson efter matchen.

Vinst för Liverpool mot Milan, och de två andra lagen i gruppen – Atletico Madrid och Porto – kryssade, 0–0.

– Skönt att få en bra start. Returen i Milano kommer bli en svår utmaning, konstaterar Henderson.

KLIPP: Se bilder från matchen i morgonens Sportnytt

UEFA Champions League

Liverpool logo

Liverpool

3 - 2

AC Milan logo

AC Milan

Anfield, Liverpool
Publik: 51445
Domare: Szymon Marciniak

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.