Liverpool blev nollade av Bayern München. Foto: Bildbyrån

Liverpool nollat på hemmaplan – fördel Bayern

Liverpool missade chansen att ta kommandot om kvartsfinalplatsen i första mötet med Bayern München i Champions League. Trots flera bra lägen lyckades laget inte göra mål och matchen slutade 0-0.

Stämningen var på topp på Anfield under den första åttondelsfinalen mellan Liverpool och Bayern München. Men det blev ingen vidare underhållning för publiken. I första halvlek skapade båda lagen några lägen och hade bra chanser att ta ledningen, men i paus var ställningen 0-0.

Andra halvlek var sömningare. Liverpool låg på mest framåt men Bayern var täta i försvaret och bjöd inte på några gratislägen. I 85:e minuten kom matchens bästa läge. Sadio Mané tvingade Manuel Neuer till en jätteräddning med en farlig nick. Men närmare ett mål än så kom inte Liverpool och matchen slutade 0-0. Ett resultat som Bayern München nog är mest nöjt med då returmötet spelas på deras hemmaplan.

”Hade lite otur”

– Hade vi släppt in ett mål hade jag varit besviken. Men jag kan inte vara det nu för vi skapar ändå bra lägen och har chansen att göra mål, men vi fick tyvärr inte in den och vi tar det här resultatet med oss , säger Liverpools tränare Jürgen Klopp till Viasat.

– Vi hade lite otur, vi skapade bra lägen men fick in den i mål. Men det är positivt att vi håller nollan och inte släpper in ett mål mot ett bra lag, sa Liverpools Georginio Wijnaldum till Viasat efter matchen.

Mållöst även i Lyon

Även i den andra åttondelsfinalen i kväll blev det mållöst melllan Lyon och Barcelona. Hemmalaget hade ett skott i ribban och Barca sköt totalt 25 skott under matchen, men bara fem träffade mål. Barcelona spelar hemma i returmötet och har ett bra läge att gå vidare.