Foto: Bildbyrån

Inbytt Firmino stor hjälte för Liverpool – avgjorde på tilläggstid

Uppdaterad
Publicerad

Ett finger i ögat stoppar inte Roberto Firmino. På tilläggstid sköt han 3-2 i stormötet mot Paris Saint Germain. Efteråt firade han med att sätta handen framför ögat.

– Tre poäng var det viktiga, vi spelade mot ett bra lag. Jag är väldigt glad att vi vann, säger Virgil van Dijk, efter matchen till Viasat.

En passningsmiss från Mohamed Salah. Sen tog det inte lång tid innan PSG hade kontrat in 2-2 i tysktränar-kampen på Anfield. I anfallet innan var Liverpools Sadio Mane centimeter från ett riktigt drömmål. Där och då såg det ut som att matchen mellan storlagen skulle sluta lika.

Men Liverpool låg på för ett avgörande mål. Det kom. 

Roberto Firmino, som fick ett finger i ögat senast mot Tottenham började matchen på bänken. Han kom in mot dagens gubben-i-lådan-målskytt – Daniel Sturridge.

20 minuter senare, på tilläggstid, fick Firmino bollen av Virgil van Dijk, skottfintade först vänster, sedan höger och sköt. 3-2 avslutade han en eldig tillställning framför vilt firande Liverpool-fans. Firminos elfte mål på 14 Champions League-matcher.

Liverpool i mäktig form

Efteråt firade han kaxigt med att hålla handen framför det skadade ögat.

Det var annars PSG som hade kommit tillbaka från 2-0-underläge i matchen, men alltså Liverpool och Jürgen Klopp som vann tyskkampen.

– Tre poäng var det viktiga, vi spelade mot ett bra lag. Jag är väldigt glad att vi vann, säger Virgil van Dijk efter matchen till Viasat.

Liverpool har nu inlett säsongen med sex raka segrar.

– Vi gör allt tillsammans, det är nyckeln nu – det är väldigt viktigt, fortsätter han.

UEFA Champions League

Liverpool logo

Liverpool

3 - 2

Paris Saint-Germain logo

Paris Saint-Germain

Anfield, Liverpool
Publik: 52478
Domare: Cüneyt Çakir

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.