Liverpool, med starkaste laget, vann mot Aston Villa i Birmingham Premier League i lördags med 2-1 efter två sena mål. Foto: TT.

Liverpool spelar matcher 17-18 december – på två olika kontinenter

Uppdaterad
Publicerad

Champions League-vinnaren Liverpool kommer att ställa upp både i ligacupen och i klubblags-VM 17 och 18 december. Klubben kommer att skicka två olika trupper till matcherna.

Liverpool kommer att ställa upp i Ligacupen i Birmingham mot Aston Villa den 17 december och har lovat turneringen att man kommer att ställa upp med ett lag som är i paritet med det som deltagit i de tidigare omgångarna, alltså ett lag med många reserver.

Det starkaste Liverpool-laget kommer att spela semifinal i klubblags-VM i Qatar dagen efter, den 18 december.

”Klubben vill ta tillfället i akt för att understryka att även om det här inte är ett idealiskt scenario, så är det ett resultat som vi kom fram till för turneringens bästa tillsammans med de andra klubbarna och vad som var mest lämpligt för oss själva” skriver Liverpool.

Klubben skriver också att andra alternativ diskuterades men att denna lösning till sist var den bästa. Detta eftersom det inte fanns någon annan lösning med tanke på Liverpools täta spelschema.

Arkiv: Se den osannolika tavlan när Wijnaldum nätar (28 september 2019).

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Liverpool firar efter 1-0 mot Sheffield Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer