Liverpools kräftgång fortsätter – United avgjorde på frispark

Kräftgången fortsätter för Liverpool.

I kväll åkte man ur FA-cupen efter 2-3 mot Manchester United.

Inbytte Bruno Fernandes blev matchvinnare med ett frisparksmål i slutet av matchen.

Liverpool vann Champions League 2019 och tog året därpå klubbens första ligatitel på 30 år. Den här säsongen har dock börjat tyngre och laget har fem raka matcher utan seger i Premier League.

Inte gick det bättre i den fjärde omgången i FA-cupen i kväll.

Efter ett misstag av Rhys Williams kunde Manchester United ta ledningen med 2-1 i början av den andra halvleken.

Williams missbedömde en långboll och lyckades inte få träff på bollen för att slå bort den. I stället gick bollen fram till Marcus Rashford som gav hemmalaget ledningen.

Salah tvåmålsskytt

Repliken kom dock tio minuter senare. United slarvade i uppspelsfasen vilket Liverpool utnyttjade.

Gästerna vände spelet snabbt och hittade in till Mohamed Salah som mitt i boxen satte 2-2 med bredsidan, hans andra mål i matchen.

Men det hjälpte inte. Med tolv minuter kvar kom avgörandet. På frispark strax utanför straffområdet stegade Bruno Fernandes fram och drog dit 3-2 i målvaktens vänstra hörn.

Bollen gick över en Liverpoolspelare, som drog bort huvudet, och in intill stolpen.

Nilsson Lindelöf spelade hela matchen

Fernandes byttes in i den 66:e minuten – drygt tio minuter senare skickade han alltså United vidare i FA-cupen.

– Vi spelade bra och pressade dem, säger Fernandes.

I nästa omgång, åttondelsfinal, väntar West Ham.

Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen för United. Den svenske försvararen gjorde en stabil match bortsett från situationen vid Liverpools 1-0-mål.

Nilsson Lindelöf hamnade fel i position när Roberto Firmino hittade fram till Salah med en boll mellan backlinjen.