Löfven vill se mer resurser till damfotbollen

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Löfven var på plats och såg Sverige besegra England med 2-1 i VM:s bronsmatch. Han fick bevittna en galen kväll, svängig och som han själv beskrev det: ”En pärs”.

– Det var otroligt spännande. Hela andra halvleken var en pärs. De visar världsklass, säger statsminister Stefan Löfven till SVT Sport.

Sveriges statsminister Stefan Löfven vill se mer resurser till damfotbollen och tryckt på hos FIFA om problemet.

– Jag har pratat med ordföranden i FIFA. De kommer att lägga på mer resurser till damfotbollen. Jag har tjatat på de tidigare om behovet av att göra detta. Nu är det bara att ligga på så att män och kvinnor har samma möjligheter.

Dessutom hyllade han det svenska bronslandslaget stort efter deras insats mot England i VM:s sista match.

Sverige vann med 2-1 efter en heroisk insats, där Sverige fick två skador på nyckelspelare, Kosovare Asllani och Fridolina Rolfö.

– De visar världsklass, blir man trea i VM så är det ju så är det världsklass och jag tror att det har betydelse för fotbollen som helhet. Inte bara damfotboll, säger Stefan Löfven till SVT Sport.

”Var en pärs”

Vad säger det om Sverige?

– Det är moral, det är sammanhållning, laganda och det är något coolt över det, fortsätter han.

Matchen var jobbig för en nervös statsminister.

–  Otroligt spännande, hela andra halvlek var en pärs. Ett svenskt lag som hade en dags mindre vila, man såg ju här på slutet att de hade problem med att gå men kämpar ändå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.