Lotta Schelin öppnar för tränarkarriär: ”Alltid haft ett driv”

Uppdaterad
Publicerad

För två år sedan avslutade Lotta Schelin sin karriär som fotbollsspelare.

Nu öppnar hon för att istället bli tränare.

– Jag har alltid haft ett driv för att på något sätt stötta, säger hon.

Det har nu gått drygt två år sedan Lotta Schelin meddelade att hennes långa och framgångsrika karriär som fotbollsspelare var över.

Sedan dess har hon bland annat synts i SVT Sports fotbollssändningar, som expert.

Varit tveksam till tränarjobbet

Nu öppnar hon för en annan fotbollsroll: Som tränare. Detta trots att hon tidigare varit väldigt tveksam till att bli just tränare.

– Jag ska vara ärlig och säga att jag har haft jättesvårt att se det (att bli tränare, reds anm). Jag har bara inte haft ett sug efter att bli tränare och stå vid sidan av planen, men jag tror att det är något som kan växa ju längre tiden går, sade hon när hon på torsdagsmorgonen gästade Morgonstudion, och utvecklade sina tankar:

– Men jag har alltid haft ett driv för att på något sätt stötta eller kunna påverka i organisationer runt om fotbollen, på något sätt. Så jag har det siktet inställt, så klart. Men vi får se om det blir på eller vid sidan av planen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.