Foto: Bildbyrån

Beskedet: Asllani tillbaka i träning – nu väntar ödesdag

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani fanns med på dagens träning och påverkas inte längre av nackskadan hon ådrog sig under semifinalen mot Nederläderna. Men om hon spelar i bronsmatchen mot England är fortfarande oklart.

– Vi kommer avvakta kvällen och även morgonen om hon kan spela, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Det var på tilläggstid i semifinalen mot Nederländerna som Asllani fick en boll i ansiktet och blev liggandes på planen. Läkarteamet var snabbt på plats och tvingades bära ut stjärnan på bår då hon klagade på en skjutande känsla ut i vänster arm.

I dag var 29-åringen tillbaka i träning och beskedet var att hon inte längre påverkas av just nackskadan.

– Hon var med på delar av träningen. Hade man frågat henne direkt efter matchen hade man aldrig trott det. Först är man glad att det inte var någon fara och vi har tagit steg. Vi kommer avvakta kvällen och även morgonen om hon kan spela. Det är jättestor glädje att hon är tillbaka, säger Peter Gerhardsson på dagens presskonferens.

– Hon är ganska sliten i kroppen, den här natten har gjort henne gott så hon är betydligt mer återhämtad nu. Vi fokuserar inte bara på nacken, det är resten av kroppen också, säger landslagsläkare Houman Ebrahimi och syftar på att Asllani tagit emot många smällar under mästerskapet.

Hur optimistisk är hon själv inför att kunna spela?

– Jag tror att vi alla är ganska realistiska och vill stämma av under dagen.

På frågan om hur lång återhämtningstiden kan vara svarar Ebrahimi:

– Det kan vara sekunder till dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.