Lustig: ”Jag ser mig inte som en stjärna”

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Lustig laddar tillsammans med det svenska landslaget inför lördagens match mot Chile på Friends Arena. SVT Sport har talat med Celtic-backen om hans roll i landslaget.

Mikael Lustig är en given kugge i det svenska försvaret inför VM i Ryssland i sommar, men trots sin större roll i Janne Anderssons landslag är det Lustig ödmjuk inför sin uppgift.

– Det känns bra i landslaget och jag har fått en större roll, men det är inget jag tänker på. Jag ser mig inte som en stjärna direkt, säger han till SVT Sport

Herrlandslaget i fotboll

Men det är trots allt en rutinerad Lustig som tillsammans med det svenska landslaget ska ta sig an den mäktiga uppgift som ett VM är, en uppgift han tror att laget klarar av utan de rutinerade stjärnor som lagt av.

– Såklart att man känner att ju äldre man blir desto större lass får man dra. Det var bra fotbollsspelare som lade av, men vi kommer att klara av det här utan dem, det har vi bevisat att vi klarar och det är jag oerhört stolt över.

Och efter skrällmatcherna mot Italien har Lustig en god känsla inför kommande VM.

– Känslan är att vi alltid kommer att vara med i en match oavsett hur den ser ut, det är en bra känsla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet