Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Lyons vandaliserade buss Foto: X/Bildbyrån

Lyons tränare blodig efter attack på spelarbussen – matchen uppskjuten

Uppdaterad
Publicerad

Marseille mot Lyon – en klassisk stormatch i Ligue 1.

Matchen skakades dock av skandalscener då supportrar kastade stenar på Lyons spelarbuss.

Tränaren Fabio Grosso fick skärskador i ansiktet och matchen ställdes in. Nu har nio personer gripits, skriver fransk media.

När krislaget Lyons spelarbuss rullade in på bortaarenan i Marseille var det en otäck syn. Krossade fönster och en blödande tränare.

På väg till arenan hade supportrar regnat stenar över bussen, rutor krossades och på bilder har Lyontränaren Fabio Grosso synts blöda kraftigt från ansiktet.

Ligue 1

Den italienska tränaren, som blev matchvinnare med den avgörande straffen i VM-finalen 2006, tog över krisklubben i mitten av september. Än har inte Grosso fått laget att lyfta då de fortfarande parkerar sist i tabellen med noll vinster och tre poäng på nio matcher.

Ett krismöte hölls med berörda parter och därefter togs beslutet att skjuta upp matchen till ett senare tillfälle.

Nio personer gripna

”Vi tog hänsyn till Lyons ovilja att spela matchen. Därför har vi skickat ärendet vidare till berörda myndigheter som kommer att ta beslut kring vilka åtgärder man ska ta”, säger huvuddomaren Francois Letexier i ett uttalande.

Beslutet får stöd från Frankrikes idrottsminister Amélie Oudéa-Castera.

– Det var rätt beslut. Det här är skrämmande och upprörande, dessa hathandlingar. Vi måste snabbt hitta förövarna så att de straffas hårt, säger hon enligt RMC Sport.

Runt 100 personer som kastade sten

Under måndagsförmiddagen kom uppgifter från fransk media att nio personer har gripits och att det var runt 100 personer som kastade stenar. Matchen sköts upp alltså upp och kommer att spelas vid ett senare tillfälle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ligue 1

Mer i ämnet