Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Madelen Janogy tror att den tunga fjolårsäsongen var nyttig för Hammarby. Foto: SVT/Bildbyrån

Madelen Janogy om Hammarbys nya mål efter missen

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby gick förra året in i damallsvenskan med högt satta mål och var tydliga med att man satsade stort. Men det blev inte riktigt som man tänkt.

– Vi klarade inte pressen, säger Madelen Janogy.

Nu pekas klubben ut som en utmanare till guldet av SVT:s expert Hanna Marklund.

Hammarby gör sig just nu redo för sin tredje säsong i damallsvenskan. Inför den förra säsongen hade man satt höga mål. De hade blivit av med nykomlingsstämpeln och ville vara med och slåss om Europaplatserna. Men säsongen fick en tung start och trots en bra upphämtning efter sommaruppehållet landande man till slut på en femteplats.

– Förra säsongen var svår på många sätt. Det var jäkligt tufft. Det var många som hade förväntningar på oss och vi klarade inte av pressen. Men att många fick uppleva det tror jag är väldigt viktigt inför den här säsongen för det kommer vara mycket press på oss, säger Madelen Janogy.

Hammarbymittfältaren Madelen Janogy hade även för egen del en tuff fjolårsäsong där hon drogs med en del skador och petades till sommarens EM. Men det här året har hon inlett starkt, även om hon de senaste veckorna störts av en liten skadekänning, och nu är siktet åter inställt på den absoluta toppen.

– Jag tycker vi har en fantastisk trupp, det är en bra mix. Vi är otroligt bra. Vi kom femma i fjol och vi fortsätter bara utvecklas. Vi vill vara med där uppe och fajtas om guldet, säger Janogy.

KLIPP: Hanna Marklunds damallsvenska lista: ”De blir årets utmanare”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Marklund siar om den damallsvenska säsongen. Foto: SVT/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.