Madelen Janogy tvåmålsskytt för Fiorentina

Madelen Janogy fortsätter ösa in mål i Italien.

Mot Juventus gjorde hon två nya mål när Fiorentina spelade 2-2 i toppmötet med Turinlaget.

– Jag gjorde allt jag kunde för laget, så jag är nöjd, säger Janogy till klubbens egna kanaler.

Starten på Madelen Janogys äventyr i Italien är fyllt av fullträffar. I sin andra Serie A-match blev hon inbytt mot Pomigliano, där hon hann med två mål på en halvtimmes spel.

Mot Juventus var hon med från start, och levererade direkt. Hon inledde målskyttet i 19:e minuten när Pauline Hammarlund hittade en lucka i försvarslinjen och frispelade Janogy i straffområdet där landslagsstjärnan distinkt satte 1-0 vid högra stolpen.

”Väldigt tuff match”

Efter att Juventus kvitterat i 26:e dröjde det inte mer än sex minuter innan Janogy klev fram igen och satte sitt fjärde mål på två matcher.

– Det var en väldigt tuff match. Vi möter ett väldigt bra lag. Vi jobbar hårt i 90 minuter och vi kan vara nöjda med en poäng idag och fortsätta jobba och ta med oss den här känslan till nästa match.

Ledningen höll sig länge. Men fem minuter efter att Janogy blivit utbytt i 69:e minuten kom 2-2 från Juventus, som blev slutresultatet.

Fiorentina ligger på tredje plats i tabellen, två poäng bakom Juventus och sju bakom ledande Roma.

ARKIV: Janogy om tuffa barndomen:

Madelen Janogy öppnar upp om den tuffa barndomen som för tre år sedan gjorde att hon tvingades bryta proffskontraktet och ta en paus från fotbollen. Foto: Bildbyrån/SVT