Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Magdalena Eriksson om beslutet att lämna Chelsea i sommar Foto: Bildbyrån/Chelsea

Magdalena Eriksson bekräftar flytt – i tårar: ”Svårt att prata om det”

Uppdaterad
Publicerad

Magdalena Eriksson, 29, bekräftar att hon lämnar Chelsea i sommar.

I ett videoklipp på klubbens Twitter berättar hon i tårar om beslutet.

– Det är svårt att ens prata om det, säger hon.

Hon har spelat i klubben i sex år och varit lagkapten men landslagsstjärnans kontrakt går ut nu i sommar och det kommer inte att förlängas.

Flera medier har tidigare skrivit om att hon och hennes flickvän Pernille Harder ska lämna klubben men fram tills nu hade ingenting bekräftats av klubben.

– Det känns nästan surrealistiskt. Men nyheten jag har till fansen och till världen är att jag lämnar Chelsea i slutet av säsongen. Det har varit en otrolig tid, den bästa tiden i mitt liv. Jag känner mig privilegierad över att ha varit på den här resan med den här klubben.

”Landade i famnen hos Chelsea-familjen”

Eriksson har verkligen fyllt på sitt prisskåp under tiden i Chelsea: fyra engelska ligatitlar, fyra FA Cup-segrar, två ligacup-vinster och en Community Shield-titel. 

– Det var första gången jag bodde i ett nytt land. Jag svingade mig ut och landade i famnen hos Chelsea-familjen.

Det ryktas om att både Eriksson och Harder kommer att skriva på för den tyska storklubben Bayern München. Timmar senare bekräftade, som väntat, Chelsea också att Pernille Harder lämnar klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.