Chelseas Magdalena Eriksson fick fira tredje raka FA-cuptiteln inför rekordpubliken 77 390 personer. Foto: TT Nyhetsbyrån

Magdalena Eriksson om att fira tredje raka FA-cuptiteln inför rekordpublik

Uppdaterad
Publicerad

När Magdalena Eriksson höjde bucklan efter finalen i FA-cupen gjorde hon det inför rekordpublik: 77 390 åskådade fanns på plats på Wembely i London.

– Det är ett så tydligt tecken över hur damfotbollen bara blir större och större, säger Chelseas lagkapten till SVT Sport.

I fjol var de mest välbesökta fotbollsmatcherna i Europa damfotbollsmatcher, enligt ESPN.

87 192 åskådare fanns på plats på Wembley när England besegrade Tyskland med 2-1 i EM-finalen. 91 553 personer såg Barcelona ta emot Real Madrid på Camp Nou i kvartsfinalen i Champions League. Ännu flera – hela 91 648 fotbollsfans – såg sedan Barcelona krossa Wolfsburg med 5-1 i semifinalen ett par veckor senare.

Tredje FA-cuptiteln

Under FA-cupfinalen mellan Manchester City och Chelsea i går slogs ännu ett publikrekord. 77 390 personer hade tagit sig till Wembley, där de fick se australiskan Sam Kerr fixa Chelseas tredje raka FA-cuptitel när hon gjorde matchens enda mål efter en dryg timme.

– Det känns fantastiskt att vinna FA-cupen för tredje året i rad. Det är otroligt starkt av oss att fortsätta vinna titlar och jag känner mig så sjukt stolt, säger Magdalena Eriksson till SVT Sport.

Musovic: ”Fantastisk känsla”

När Chelsea vann titeln i fjol var det ”bara” 49 094 fans på plats. Det rekordet rök alltså all världens väg under finalen 2023, vilket gjorde stort avtryck på Chelsea-kaptenen.

– Atmosfären och publiken var också helt galen. För varje FA-cup final jag spelat har det hela tiden blivit högre publiksiffror. Det är ett så tydligt tecken över hur damfotbollen bara blir större och större, säger Eriksson.

Även den svenska målvakten Zecira Musovic är glad efter titeln.

– Fantastisk känsla att kamma hem årets första titel. Det är extremt mycket hårt arbete bakom kulisserna som gör det möjligt för oss att lyfta buclan till slut. Nu gör vi vårt bästa för att kunna lyfta ytterligare en buckla här i nästa vecka, säger hon, och syftar på att Chelsea har chansen att säkra ligatiteln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.