Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Magdalena Eriksson om lagkompisens cancerbesked: ”Omskakande”

Uppdaterad
Publicerad

I augusti meddelade Chelseas målvakt Ann-Katrin Berger att hennes cancer är tillbaka.

Magdalena Eriksson var med i omklädningsrummet när lagkamraten berättade den tunga nyheten.

– Det var omskakande. Hon är otroligt stark som person, säger Eriksson till SVT Sport.

För fyra år sedan friskförklarades Ann-Katrin Berger från sin sköldkörtelcancer, men i augusti berättade målvakten att cancern kommit tillbaka. Fotbollskarriären pausades kort men redan i september var Berger tillbaka i träning för sitt Chelsea.

– Hon är en viktig spelare för oss så det är väldigt kul att ha henne tillbaka och vid gott mod, säger lagkamraten Magdalena Eriksson.

Den svenska backstjärnan berättar att det var ett tungt besked att ta emot.

– Det var omskakande när hon berättade det för laget. Men hon är väldigt cool och var tydlig med att hon mår bra och att de inte är en stor grej. Att de fått syn på det tidigt och att de kommer att ta tag i det tidigt. Det känns som att det hanterats på ett bra sätt. Hon är otroligt stark som person också, så hon har klarat det väldigt bra.

Berger har spelat två matcher från start sedan cancerbeskedet. Hon höll bland annat nollan i stormatchen mot Manchester City i slutet av september.

Johanna Rytting Kanery, som kom till Chelsea för några månader sedan, är imponerad över hur målvakten hanterat situationen.

– Självklart är det tufft när man får ett sådant besked. Alla runt omkring drabbas. Men hon har varit otroligt stark och kommit tillbaka, jag är så sjukt imponerad. Vilken resa hon gör och har gjort. Jag försöker bara finnas där och stötta. Men självklart är det aldrig kul att få ett sådant besked, säger Rytting Kaneryd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.