Harry Maguire lämnar rättegången. Foto: TT Nyhetsbyrån

Maguire talar ut: ”Jag fruktade för mitt liv”

Uppdaterad
Publicerad

Harry Maguire dömdes för grov misshandel, våldsamt motstånd och mutförsök.

Nu talar Manchester United-kaptenen ut om den omtalade kvällen på grekiska Mykonos.

– Mitt samvete är rent, säger 27-åringen till BBC.

Det var i tisdags som Harry Maguire – en av tidernas dyraste backar och given i det engelska fotbollslandslaget – fälldes i grekisk domstol efter ett bråk på ön Mykonos.

Maguire uppgavs ha slagit en polis och försökt muta sig fri när han fördes bort i handbojor. I sitt försvar hävdade spelaren att han försökt skydda sin syster som ska ha drogats av främmande män – men trots det dömdes han till villkorligt fängelse i 21 månader och tio dagar för grov misshandel, våldsamt motstånd och mutförsök.

Nu har Maguire gett sin bild av historien i en intervju med BBC.

– Jag var i en situation som vem som helst hade kunnat hamna i när som helst, säger han.

”Slog mig massor”

Mittbacken förnekar att han försökt att muta polisen och att han agerat våldsamt.

– Det här är inget som jag önskar någon. Uppenbarligen har den här situationen gjort det svårt för en av världens största klubbar, så jag ångrar att jag har utsatt fansen och klubben för det här, men jag har inte gjort något fel.

Enligt Maguire fördes han bort av civilklädd polis och att han därför trodde att han var på väg att bli kidnappad. Han säger att han blev slagen på sina ben och fick höra att hans karriär var över.

– De slog mig massor på benen. Jag tänkte inte på det, jag var i så mycket panik. Jag fruktade för mitt liv, säger han.

Ursäkt inte aktuell

Juristen Ioannis Paradissis, som representerar två av de sex poliser som är inblandade i fallet, har efterlyst en ursäkt från Maguire och sagt att ett ”förlåt mig” kan göra skillnad i grekiska rättsfall.

Något som inte är aktuellt.

– Jag känner inte att jag är skyldig en ursäkt. Be om ursäkt gör du när du gjort något fel.

Harry Maguire överklagade sin dom och kommer få sitt fall prövat i en högre instans någon gång inom de närmsta två åren, uppger nyhetsbyrån Reuters.

I tisdags blev han uttagen till Englands kommande matcher i Nations League, men ströks från truppen efter att domen blivit officiell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.